Mi az a megtanuloknémetül.hu?

A megtanuloknémetül.hu egy olyan weboldal, ahol kényelmesen, otthonról, videómagyarázatok és automatikus javítású feladatok segítségével, egyértelmű tanári útmutatással tanulhatsz meg németül.

Ki ez a fickó, aki a videókon magyaráz?

Orbán Tamás vagyok, a megtanuloknémetül.hu kitalálója, német nyelv- és irodalomtanár. A Debreceni Egyetemen diplomáztam 2004-ben, majd 13 éven át Budapesten tanítottam nyelviskolában, cégeknél, gimnáziumban, minden szinten az alapfoktól a felsőfokig. Az elmúlt 10 évben folyamatosan kerestem a megoldást, hogy hogyan segíthetnék azon elfoglalt tanulni vágyóknak, akik a munka vagy a tanulás mellett nagyon nehezen találnak megfelelő lehetőséget a némettanulásra. Így született meg a megtanuloknémetül.hu ötlete.

Hogyan használhatom az oldalt?

Regisztráció után, a belépésre kattintva érheted el a tanulóoldalt, ahol megtalálod a 25 ingyenes leckét a videókkal és a feladatokkal, illetve az összes olyan információval, amellyel hozzáférhetsz mind a 300 leckéhez. A tanulóoldal baloldali menüjében kattints a "Hogyan használjam?" menüpontra, ahol találsz egy videót és egy leírást, melyekben pontosan megmutatom, hogyan tanulhatsz velünk a leghasznosabban.

Miért kell regisztrálnom?

A regisztrációval egy saját felhasználói fiókot kapsz, melynek segítségével nyomon követheted, hol jársz a leckékben, mely szavakat tanultad már meg, és azonnali értékelést kapsz. A regisztráció semmilyen további lépésre nem kötelez Téged, ha már nem szeretnél tanulni, egyszerűen törölheted azt.

Mi történik a regisztráció után?

A regisztráció után e-mail címeddel és jelszavaddal a "Belépés"-re kattintva érheted el a tanulóoldalt, és azonnal ki is próbálhatod, el is kezdheted a tanulást! Fontos, hogy valós e-mail címet adj meg, mert a rendszer ellenőrzi azt és nem tudsz továbblépni a leckékhez.

Ez tényleg ingyenes?

Igen. Az első 25 leckében teljesen ingyenesen, minden kötelezettség nélkül tanulhatod meg a német nyelv alapjait. Ezeket a leckéket korlátlanul használhatod, ahányszor csak szeretnéd, mindenhol, ahol van internet. A 25 leckében megismerheted a német nyelv logikáját, a kiejtést, mondatokat, kérdéseket tudsz majd megfogalmazni, képes leszel bemutatkozni és a családodról mesélni. Megtanulsz több mint 150 szót, amire mindenképpen szükséged lesz. Egy nyelviskolában ezért a tudásért legalább 30.000 Ft-ot kellene fizetned. Itt megkapod ingyen. Ha megtetszik ez a módszer és úgy érzed, hatékonyan tudsz így tanulni, akkor lehetőséged van előfizetni további 275 leckére, melyekkel akár a felsőfokú szint közelébe is eljuthatsz: megtanulhatsz több mint 3000 szót, megismerhetsz minden olyan témát és szituációt, ami a mindennapi életben nélkülözhetetlen, kifogástalanul fogod érteni a hallott és írott szövegeket. Erről bővebb információkat találsz a tanulóoldalon, illetve az Oktatóanyagok és a Megrendelem menüpontban.

Milyen szintre juthatok el?

Az első 25 leckében megtanulhatod a legfontosabb alapokat, a 300 lecke tartalma pedig teljesen lefedi a középfokú nyelvvizsga követelményeit és bőven túl is mutat rajta, egészen a felsőfok közelébe visz. A 300 leckével mindent megtanulhatsz, amit online körülmények között lehetséges. A három csomag nem a nyelvvizsgaszintek szerint épül fel, mert itt nem egy vizsgára készítünk fel, hanem arra, hogy a való életben tudj németül kommunkiálni. Épp ezért az egyes nyelvtani anyagokat és fontos témákat egyben és nem a vizsgaszintek szerint szétválogatva dolgozunk fel a leckékben. Mindazonáltal a 3. csomagban találhatsz konkrét nyelvvizsgafeladatokat és hasznos tippeket is, ha egy vizsgával szeretnéd lezárni a tanulásod.

Kinek való az oldal?

Mindenkinek, aki szeretne megtanulni németül. Aki teljesen kezdő, és soha nem tanult még németül, de annak is, aki már sokszor újrakezdte, de mindig elakadt valahol, vagy annak, aki csak szeretné leporolni régi nyelvtudását. És annak is, aki már úgy érzi, régóta tanul, de valahogy mégsem elégedett a saját teljesítményével.

Mi történik, ha nem értek valamit és elakadok?

A leckéket úgy építettem fel, hogy minden új nyelvtani anyagot és általános témát azokkal a szavakkal gyakorolhasd be, amelyeket a korábbi leckékben már megtanultál. Ezeket a szavakat megtalálhatod saját szótáradban, mely a leckék előrehaladtával folyamatosan bővül. Épp ezért célszerű a leckékkel sorban haladnod, még akkor is, ha úgy gondolod, azt az anyagot már tudod. Eddigi tanári tapasztalatom alapján a legtöbben azért akadnak el, mert nem ismétlik át elégszer a tanultakat. A leckéket úgy állítottam össze, hogy a folyamatos ismétléseknek köszönhetően és mindig csak a már megtanult szókincs felhasználásával magabiztosan tudsz majd előrehaladni. Ha azonban úgy érzed, valamelyik rész nem megy elég jól, bármikor visszanézheted a videókat, újra elvégezheted a feladatokat.

Mennyi idő alatt tanulható meg egy lecke?

A legtöbb videó 4-8 perces, a feladatok 10-15 perc alatt elvégezhetőek, így tehát, ha van egy szabad fél órád, érdemes ellátogatnod az oldalra és a soron következő leckét megtanulnod. Persze, ha több időd van, több lecke elvégzésével gyorsabban haladhatsz. A lényeg a rendszeresség, próbáld beépíteni a napirendedbe a tanulást és így viszonylag gyorsan, komoly eredményeket érhetsz el.

Honnan tudhatom meg, hogy miről tanulhatok a leckékben?

Az Oktatóanyagok oldalon részletesen bemutatom a csomagjainkat illetve megtekintheted mind a 300 lecke témáját címszavakban. Ezt a tanulóoldalon is megteheted a "Teljes tartalom" gombra kattintva.

Külföldről is meg tudom rendelni a leckéket?

Természetesen. Sőt fizethetsz euróban az eurós számlánkra vagy forintban a forintos számlánkra. A részleteket és az árakat megtalálod a Megrendelem menüpontban.

Le tudom tölteni a leckéket?

Nem. A leckék eléréséhez aktív internet kapcsolatra van szükséged, a feladatokat csak a honlapon keresztül tudod megoldani és ellenőrizni. Időközönként azonban az e-mail címedre kapsz majd tőlem letölthető ajándékanyagokat, amelyek a tanulást segítik.